Tinerii din Caransebeș au reluat tradiția procesiunii cu icoane: „Este o zi a bucuriei, dar și a tristeții”

În Duminica Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Lucian împreună cu membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au mers într-o procesiune cu icoane de la Centrul Eparhial la Catedrala episcopală din Caransebeș, unde a oficiat Sfânta Liturghie.

Evenimentul denumit „procesiunea tinereții” era organizat anual, până la începutul pandemiei, în Episcopia Caransebeșului reprezentând un îndemn de afirmare a credinței ortodoxe.

În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, Episcopul Caransebeșului a reiterat importanța sfintelor icoane, a sfintelor moaște în viața Bisericii și a credincioșilor și i-a îndemnat pe cei prezenți să se roage pentru bunăstare și pace.

„Este o zi a bucuriei, dar și a tristeții. A bucuriei, pentru că am revenit la normalitate, biserica fiind plină de credincioși, dintre care foarte mulți tineri, care s-au împărtășit cu Sfintele Taine, dar și o duminică a tristeții, deoarece ne gândim la frații noștri dreptmăritori din Ucraina”, a subliniat ierarhul.

„Cred că Postul Mare este un prilej foarte potrivit pentru noi, ortodocșii, ca să ne rugăm mai mult pentru pacea lăuntrică și pentru pacea între popoare”.

„Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să ne ajute să cinstim în continuare sfintele icoane, să cinstim sfintele moaște, să ne însemnăm cu semnul sfintei cruci și să nu ne rușinăm de numele Mântuitorului Iisus Hristos și de Biserica cea una”, a spus în încheiere Părintele Episcop.

În semn de solidaritate, în fiecare duminică din Postul Mare în Episcopia Caransebeșului se vor organiza colecte pentru ajutorarea refugiaților ucraineni.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente