Tinerii din Banatul de Munte, întâlnire de lucru cu Episcopul Lucian: Hotărâri

Consiliul director al Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) din Banatul de Munte s-a întâlnit marți cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În cadrul ședinței au fost luate decizii care privesc următoarele activități ale asociației.

Următoarea activitate a tinerilor din ATOR este o seară de dialog duhovnicesc la sediul asociației din Reșița în data de 17 noiembrie.

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, ATOR va organiza un concert caritabil de colinde la Reșița, în cadrul campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

Pentru a face un bilanț al programului de tabere desfășurat anul acesta, pe 10 decembrie va avea loc Gala TDIS.

Episcopul a îndemnat tinerii să acorde o atenție sporită zonelor defavorizate din eparhie, dar și persoanelor vârstnice în anul care urmează.

Totodată, a fost prezentat un raport de activitate pentru perioada octombrie 2021 – octombrie 2022.

Reprezentații asociației au prezentat activitatea celor șase filiale din: Reșița, Valea Bistrei, Măureni-Bocșa, Oravița, Caransebeș, Valea Cernei. Toate filialele însumează peste 120 de membri.


Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian din anul 2016. Inițial a fost un grup informal de tineri, iar din anul 2021 a devenit entitate cu statut juridic de sine stătător, cu sediul la Reșița și membri pe întreg cuprinsul Episcopiei Caransebeșului.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente