Tinerii din Arhiepiscopia Sucevei s-au întâlnit cu membrii Asociației de Nevăzători din eparhie

Membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) s-au întâlnit duminică, 20 februarie, cu persoanele nevăzătoare de la Asociația Nevăzătorilor Suceava. În cadrul activității, au fost vizitate mai multe obiective turistice din municipiu.

Întâlnirea a început la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, ctitoria Domnitorului Petru Mușat, unde Pr. Justinian-Remus Cojocaru, coordonatorul activității, le-a vorbit participanților despre istoricul bisericii și al Turnului Clopotniță, construit de Alexandru Lăpușneanu.

În continuare, braț la braț, tinerii împreună cu persoanele nevăzătoare s-au îndreptat către Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, unde s-au închinat la moaștele ocrotitorului municipiului Suceava.

Activitatea s-a încheiat printr-un tur al Cetății de Scaun, unde, participanții au avut ocazia să atingă obiecte vechi descoperite în urma săpăturilor arheologice, precum: ceramică, cahle, urcioare, teacă cu brâu pentru armă, coif de război și altele.

„Pentru mine a fost o mare bucurie, pentru că de mult timp am avut în gând întâlnirea cu nevăzătorii și, cu rânduiala de la Dumnezeu, s-a întâmplat asta acum”, a transmis Pr. Justinian-Remus Cojocaru, coordonatorul activității.

Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a fost înființată în anul 2019 la inițiativa Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și organizează periodic proiecte catehetice și educaționale dedicate tinerilor din eparhie.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente