Tinerii din Arhiepiscopia Alba Iuliei au oferit daruri copiilor ucraineni refugiați la Mănăstirea Dumbrava

Voluntarii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din Alba Iulia le-au oferit luni rechizite școlare copiilor ucraineni găzduiți de obștea Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava. Aceștia beneficiază de suport didactic din partea Școlii Gimnaziale din Unirea. 

Pe această cale, un grup de studenți originari din Ucraina și Republica Moldova, care studiază la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, au mers la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea, unde i-au ajutat pe copiii ucraineni să deprindă câteva cuvinte de bază din vocabularul limbii române și au mediat dialogul lor cu cadrele didactice.

Referitor la aceste două activități, Președintele ASCOR Alba Iulia, Petru Mircea, a transmis că voluntarii încearcă „să aducă puțină lumină pe chipurile încordate ale acestor copii”.

În perioada următoare, voluntarii și studenții teologi „vor fi în permanentă legătură cu elevii și cadrele didactice, pentru a facilita adaptarea acestora”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Prin aceste două activități organizate la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea voluntarii și studenții teologi au pus bazele unui nou program de ajutorare a refugiaților ucraineni găzduiți în Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei / Daniel Andreika

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente