Tinerii de la Paraclisul Centrului Eparhial Roma au mers pe urmele Sfinților la Veroli

Copiii și tinerii  de la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” de pe lângă Centrul Eparhial de la Roma au participat joi la un pelerinaj cuprins în  proiectele „Tineri pe urmele Sfinților” și „Zile de vacanță petrecute în biserică”. 

Cei 53 de tineri au mers în pelerinaj în localitatea Veroli din regiunea italiană Lazio. Acolo, au vizitat Basilica Santa Maria Salomè, unde se află moaștele Sfintei Mironosițe Maria Salomeea.

„Aici tinerii au descoperit viața Sfintei, urmat de  un mic moment de rugăciune, ascultând Acatistul Femeilor Mironosițe și citindu-se din Sfânta Evanghelie a Sfinților Evangheliști Marcu și  Luca”.

„Tinerii pelerini au avut posibilitatea să se închine moaștelor și să coboare în cripta unde au fost găsite rămășițele Sfintei Maria Salomeea”, se precizează pe site-ul Episcopiei Italiei.

Copiii au avut momente de recreere, joacă și un moment de lectură în care toți au avut posibilitatea de a citi un capitol biblic în limbile română și italiană.

Pe tot parcursul zilei tinerii au rostit rugăciunea inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente