Tinerii cu dizabilități, invitați la muzeu

Asociația profesională neguvernamentală de Asistență Socială – ASSOC organizează la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare evenimentul social dedicat tinerilor cu dizabilități: „Ticăzim (curățim – n.r.) prin muze”, informează Ziarul Lumina. Potrivit organizatorilor, evenimentul este un pretext pentru cunoașterea gospodăriilor și cutumelor prin muncă, muzică, dans și bucătărie tradițională maramureșeană.

Muzeul Satului din Baia Mare deține o bogată și valoroasă colecție de case țărănești vechi de peste 300 de ani, bine conservate, ce oferă un spațiu facil pentru desfășurarea unor activități instructiv-educative pentru tinerii cu dizabilități, după cum a spus președintele ASSOC, Florian Sălăjeanu, conform Agerpres. În cadrul evenimentului va fi prezentată o „Șezătoare din Chioar”, iar artista Năstăcuța Iuga și Ansamblul național „Transilvania” vor anima atmosfera prin cântece și dansuri tradiționale alături de un moment artistic pregătit de cele 33 de voluntare din Madrid, aflate într-un schimb de experiență în județul Maramureș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…