Tinerii comunităților ortodoxe din Austria s-au reunit la Viena sub genericul „Unitate și diversitate în Ortodoxie”

A șaptea ediție a Întâlnirii pan-ortodoxe a tinerilor din Austria s-a desfășurat sâmbătă, 6 octombrie 2018, la Viena sub genericul „Unitate și diversitate în Ortodoxie”.

Evenimentul organizat în Campusul școlar catolic „Mater Salvatoris” din sectorul 7 al Vienei a început prin participarea la Sf. Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arsenie, Mitropolitul grec la Austriei, împreună cu numeroși clerici din Bisericile Ortodoxe surori.

Răspunsurile au fost oferite de corul Bisericii românești „Sf. Ap. Andrei” din Viena, dirijat de Dl. Georgel Popa.

Din partea Bisericii noastre, alături de tineri au participat: Pr. Vicar Nicolae Dura, Pr. Emanuel Nuțu și Pr. Cătălin Soare.

După masa de prânz în cantina campusului au avut loc patru seminarii. În cadrul lor s-a discutat din mai multe perspective pe baza temei principale a întâlnirii.

Tinerii participanți au avut ocazia de a învăța să cânte un psalm în limba germană.  Programul care a urmat a dat posibilitatea tinerilor sa aleagă între pictură pe sticlă, confecționarea de cruciulițe și metaniere, muzică și dans tradițional, degustare de bucate din tradiția sârbească etc.

„Prezența numeroasă a tinerilor ortodocși ne bucură și ne arată că Ortodoxia este trăită frumos și de către tinerele vlăstare care știu să conviețuiască pașnic și prietenos cu colegii sau prietenii lor de alte confesiuni sau religii, dar în același timp să păstreze și să mărturisească propria credință ortodoxă precum și frumusețea tradițiilor primite de la bunici și părinți, a declarat Pr. Emanuel Nuțu pentru Trinitas TV.

Părintele Emanuel Nuțu a fost organizatorul ediției a șaptea a întâlnirii, ajutat de reprezentanți din toate celelalte Biserici Ortodoxe.

Ortodoxia a devenit recent a doua comunitate religioasă din Austria din punct de vedere numeric.

Foto credit: Emanuel Nuțu / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente