Tineri și dascăli din Republica Moldova în vizită la Catedrala din Roman

În Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman au răsunat joi, 1 august 2013, frumoasele cântări religioase, precum și cele patriotice românești, în interpretarea unui grup de 19 copii și patru profesori, sosiți, de dincolo de Prut, de la Liceul Măgdăcești (Raionul Criuleni), pentru prima oară în inima Eparhiei Romanului și Bacăului, după cum informează site-ul epr.ro.

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, i-a întâmpinat pe pelerinii din Republica Moldova, felicitând-i pentru miniconcertul oferit, adresându-le și un cuvânt de învățătură.

Tinerii moldoveni au ajuns aici grație unui amplu proiect, organizat sub forma unei tabere de vară, ce se derulează sub genericul „Acasă la Noi”, de către Colegiul Național „Roman Vodă”, „Asociația Mușatinii” din Roman și Asociația „ASTRA” din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…