Tineri pelerini în Banatul de Munte

Peste 160 de copii și tineri au ales să înceapă vacanța de vară printr-o excursie-pelerinaj la mai multe așezăminte monahale din Episcopia Caransebeșului. Astfel copii și tineri de la centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului însoțiți de preoți coordonatori și voluntari care desfășoară multiple activități în aceste centre, s-au întâlnit sâmbătă, 25 iunie, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș pentru a se ruga împreună ca Dumnezeu să le binecuvânteze călătoria, a precizat Diac. Pavel Canea.

Din partea Centrului Eparhial a fost prezent părintele Gabriel Gozman Pop, consilier social, care a săvârșit o slujbă de mulțumire și binecuvântare, alături de un sobor de preoți, transmițând totodată și cuvântul de binecuvântare  a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului pentru copii.

Schitul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” de pe Muntele Mic a fost următorul obiectiv, unde copiii și tinerii au ascultat câteva date despre acest așezământ monahal, s-au rugat în sfântul locaș și au primit o mică gustare. În continuare au urcat spre Crucea-monument, unde în fiecare an în data de 14 septembrie, la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci se săvârșește Sfânta Liturghie de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. Crucea a fost ridicată în memoria tuturor eroilor bănățeni, a spus Darius Herea.

«Tineri pelerini în Banatul de Munte» este un proiect al Departamentului nostru de tineret prin care ne propunem ca un număr cât mai mare de copii și de tineri să participe pe perioada vacanței de vară la excursii și multiple activități. Ne dorim să vizităm împreună cu copiii și tinerii atât vetrele monahale ale Episcopiei noastre cât și obiectivele turistice, frumusețile naturii cu care Dumnezeu a înzestrat județul Caraș-Severin, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Copiii și tinerii au avut bucuria deosebită în prima zi de vacanță să viziteze și Schitul „Poiana Mărului”, unde părintele arhimandrit Casian Rușeț, duhovnicul așezământului monahal i-a primit cu dragoste în biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și le-a vorbit despre bucuria și în egală măsură responsabilitatea care o oferă tinerețea, subliniind de asemenea și misiunea pe care o va avea schitul în educarea și creșterea sănătoasă a copiilor și tinerilor, mai ales cei care provin din medii defavorizate.

La final au rostit cu toții o rugăciune, iar obștea schitului le-a oferit tuturor o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente