Tineri ortodocşi întruniţi la Mănăstirea Caraiman

La Centrul social-pastoral Sfânta Cruce de la Mă­năs­tirea Caraiman, voluntari ai Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) s-au întrunit, în perioada 26-28 februarie 2016, în cadrul proiectului Studenţi în formare, coordonat şi iniţiat de preşedintele asociaţiei, Mihai Paraschiv, informează Ziarul Lumina. Această acţiune s-a desfăşurat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Timp de trei zile, voluntarii asociației au fost angrenați într-un ciclu dinamic de activități, precum drumeții, team buildinguri sau jocuri sportive, toate având ca scop con­știen­tizarea și dezvoltarea capa­cității de a lucra împreună în vederea formării unei echipe înche­gate.

„Întâlnirea a fost centrată în jurul unor traininguri, sus­ți­nute de formatori cu experiență, fiind orientate tocmai spre valorificarea atât a potențialului individual, cât și în colectivul asociației, spre dezvoltarea unei structuri de comunicare facilă, spre analizarea și îmbunătățirea relațiilor interumane”, a declarat Theodora Chiorescu, membră ASTO.

Voluntarii au fost împărțiți în trei grupe, în funcție de interesele fiecăruia.

„O grupă a fost pre­luată de Andreea Popa, pre­ședintele Asociației Studen­ților din Universitatea București, care a făcut o incursiune în lumea managementului de proiect, prezentând infor­ma­ția într-o manieră interactivă, prin sarcini de lucru la nivel de echipă. Workshopul dedicat exclusiv jocurilor educative, cu scop didactic, a fost condus de Lavinia Vișan, formator pe managementul carierei didactice, care și-a stimulat par­ticipanții prin dinamism, carismă și amuzament. Întrucât work­shopul avea ca finalitate dezvoltarea unor aptitudini sociale și pedagogice, majoritatea celor implicați sunt studenți în cadrul secțiilor Didactică și Asistență socială. Ultima grupă a fost în grija actorului Vlad Munteniță, activitatea concentrându-se pe arta oratoriei și a discursului public. Feedback-urile voluntarilor prezenți au fost unanim pozitive, aceștia fiind entuziasmați, atât de posibilitatea dezvoltării lor personale și de instruire în baza acestor ateliere interactive, cât și de faptul că au avut șansa să-și cunoască colegii într-un alt context, lipsit de presiunea forma­lității academice”, a precizat Theodora Chiorescu.

Serile au culminat cu pre­zența conf. dr. Adrian Lemeni, care a prezentat importanța modelelor și impactul acestora, selectând și subliniind reperele de bază: să corespundă Adevărului absolut, adică lui Hristos, să fie impregnate de autenticitate și să „faciliteze reconfigurarea lăun­trică”.

Proiectul vine în întâmpinarea nevoii studenților de a se dezvolta, nu doar într-un cadru formal, academic, ci și într-un context mai puțin riguros, într-o atmosferă destinsă și familială. „Studenţi în formare” s-a dorit a fi un dialog între tineri de vârste diferite, o discuție sinceră, care să aducă la lumină problemele cu care se confruntă societatea de astăzi din perspectiva unui student, cum se raportează acesta la ele și în ce măsură pot fi ele soluționate. De asemenea, s-au evidențiat importanța și valoarea voluntariatului, nu doar din punct de vedere profesional, al unei experiențe câștigate, ci mai ales ca formă superioară de compasiune și jertfă față de aproapele.

Comentarii Facebook


Știri recente