Tineri iordaniei în vizită Aşezământul „Gavril Drugănescu”, Bolintin

La Aşezământul Gavril Drugănescu al Protoieriei Bolintin, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a primit joi, 10 septembrie 2015, vizita unui grup de tineri iordanieni. Aceştia au fost însoţiţi de Preasfinţitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurm, din cadrul Patriarhiei Antiohiei şi al întregului Orient, după cum aflăm de pe site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului.

Vizită la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii

În debutul vizitei, oaspeţii au mers la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. Aici, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de bun venit şi de binecuvântare în care a subliniat valoarea tinerilor pentru Biserică şi societate arătând faptul că aceştia reprezintă prezentul şi viitorul Bisericii.

„Preocupată permanent de educaţia tinerilor, Biserica a încercat totdeauna să ofere o alternativă viabilă la tentaţiile acestui veac. De aceea, îndemnul la o educaţie solidă şi constantă, păstrarea unităţii familiei, bunacuviinţă, onestitatea sunt tot atâtea subiecte ale unui veritabil proiect pedagogic ce se desfăşoară în spaţiul eclesial”, a spus Preasfinţia Sa.

În continuare, tinerii iordanieni, în prezenţa părinţilor consilieri şi inspectori de la Centrul Eparhial, au vizitat Sala Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu din incinta Aşezământului Gavril Drugănescu al Protoieriei Bolintin, chilia In memoriam Patriarhul Teoctist şi biblioteca Dimitrie Bolintineanu care cuprinde un bogat fond de carte.

Daruri pentru oaspeţi

Aici, Chiriarhul a oferit, în semn de aleasă preţuire, Preasfinţitului Părinte Qais Sadiq un engolpion cu chipul Maicii Domnului şi mai multe publicaţii:

  • Albumul Mănăstirea Comana – Istorie, Legendă și Spiritualitate;
  • Monografia Centrul pastoral-cultural Gavril Drugănescu;
  • lucrarea Comuna Bolintin Deal – o istorie în cuvinte şi în imagini;
  • Albumul Biserica Parohiei Floreşti- Trei secole de existenţă;
  • The Romanian Patriarchate – mission, organization, activites;
  • Pilgrim in Bucharest – a Visitor’s Guide;

***

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient şi la invitaţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, tinerii se află în ţara noastră într-un pelerinaj pe urmele Sfinţilor Martiri Brâncoveni. În cadrul acestui pelerinaj au putut vizita numeroase aşezăminte brâncoveneşti din ţara noastră, iar în perioada 04 – 07 septembrie 2015, au luat parte la Reuniunea Tinerilor Ortodocşi de la Cluj Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente