Tineri în pelerinaj la Mănăstirea Vasiova

În această perioadă, un grup de tineri de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul reșițean Govândari, format din elevi și studenți și coordonat de pr. paroh Emil Crăciun, a făcut un pelerinaj misionar-duhovnicesc la Mănăstirea Vasiova din localitatea cărășeană Bocșa, după cum ne-a mărturisit Diac. Nicolae Codrea.

Tinerii au participat la Slujba Vecerniei, săvârșită în biserica mănăstirii, după care au vizitat așezământul monahal. Aceștia au fost plăcut impresionați de frumusețea, liniștea și bucuria care le-au inundat sufletele prin vizitarea acestui „colțișor de rai”. După rugăciunea de seară tinerii au fost invitați de către pr. Ion Petrică, duhovnicul mănăstirii, la o agapă duhovnicească. Mai întâi le-a fost prezentat un scurt istoric al sfintei mănăstiri, iar mai apoi, a fost prezentat, pe un video-proiector, un film documentar ce prezintă influența nefastă a televiziunii și a calculatorului asupra minții tinerilor. După vizionarea acestui documentar au avut loc discuții pertinente pe seama subiectului vizionat.

„Creștinismul este un mod de viață care înveșnicește. Vedeți că inclusiv acest film documentar este înspăimântător și mă gândesc că dacă ar fi să amplifice aceste cercetări lucrurile ar sta și mai grav. Sunt mulți prieteni de-ai voștri care stau foarte mult în fața calculatorului, sunt prieteni de-ai voștri care își fac viața după ceea ce văd la televizor, iar lucrurile acestea până la urmă nu dau sens trăirii noastre efemere în această lume. De aceea, nu vă petreceți timpul liber la televizor și în fața calculatorului, căutați bucuria întâlnirii cu Hristos că până la urmă acest lucru dă sens vieții noastre”, a mărturisit pr. Ion Petrică tinerilor creștini.

De asemenea, pr. Emil Crăciun a precizat: „Într-o lume tot mai desacralizată în care unii tineri nu-și mai găsesc identitatea sau sensul vieții, în care nu mai urmează valorile creștine considerându-le perimate, ci în care urmează doar pseudo-modelele promovate de-o mass-medie ce pare că a făcut pact cu diavolul, ne bucurăm că mai avem tineri care nu consideră că a te ruga sau a merge la biserică este o pierdere de vreme, tineri care preferă să meargă la mănăstire și nu la mare, că în loc de shaorma preferă să postească, iar în loc de cola preferă dimineața apă sfințită, că nu este cool să-l ai idol pe Botezatu, ci că-l preferă pe Botezătorul Ioan care te îndeamnă spre pocăință”.

La final, tinerii au primit din partea pr. Ion Petrică, duhovnicul așezământului monahal, cărți duhovnicești „Meditații pentru contemporani” și „Părintele Paisie Olaru sau acolo unde sălășluiește iubirea”.

Comentarii Facebook


Știri recente