Tineri implicaţi în campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”

Elevi și profesori de la liceul ploieștean Toma Socolescu au donat sânge miercuri, 02 martie 2016, în cadrul campaniei Donează sânge, salvează o viaţă! inițiată de Patriarhia Română. Potrivit directorului Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiești, Georgeta Hanganu, au donat sânge 111 persoane, mai mult de jumătate fiind elevi.

În cadrul acestei campanii, în viitorul apropiat vor mai exista acţiuni de recoltare de sânge, colaboratori ai Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiești urmând a fi: Regia Autonomă de Transport Ploieşti, Şcoala de poliţie Câmpina, Compania Procter and Gamble etc.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiești, Georgeta Hanganu, a subliniat necesitatea acestei campanii şi a evidenţiat faptul că lumea ar trebui să fie conştientă de importanţa acestor acţiuni de recoltare.

„Este o campanie foarte importantă mai ales că pe parcursul acestei săptămâni am avut foarte puţini donatori. Cererile sunt foarte mari, zilnic avem solicitări din Bucureşti, avem spitale care primesc sânge de la noi precum: Spitalul Baloteşti, Spitalul Fundeni, Spitalul Floreasca, Centrul de Transfuzie Bucureşti, Centrul de Hematologie din Bucureşti etc”, a precizat Georgeta Hanganu.

„Ce a făcut Dumnezeu nu mai poate face mâna omului”, a subliniat Georgeta Hanganu făcând referire la sânge şi la importanţa donării acestuia în acţiunile de salvarea a vieţilor omeneşti. Pornind de la acest aspect, Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiești a precizat că există oameni „buni samariteni care se oferă să ajute pe cineva aflat în mare suferinţă” donând sânge.

Totodată, Georgeta Hanganu a arătat că astfel de acţiuni ajută mult în educaţia şi responsabilizarea tinerei generaţii. „Mă bucur pentru acţiunea aceasta, deoarece tineretul trebuie să ştie că există dramă, că există suferinţă şi că trebuie să facă multe lucruri bune”, a spus Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiești.

Comentarii Facebook


Știri recente