Tineri frumoși și plini de viață, în tabără la Mănăstirea Caraiman

Tinerii participanți la tabăra Tradiție și noutate, organizată în Mitropolia Munteniei și Dobrogei, se află de câteva zile la mănăstirea Caraiman, după cum ne-a precizat Mihai Grobnicu, inspector în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sosirea la Mănăstirea Caraiman a avut loc duminică, 24 iulie 2016, în jurul orei 18:00. Imediat după cazare și masa de seară, tinerii au participat la Seara culturală, o sesiune de discuții non-formale, moderată de dl. Marius Ciulu (inspector în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române), cu scopul de a se cunoaște între ei și de a prezenta elemente specifice zonei din care provine fiecare. Sesiunea s-a încheiat cu rostirea rugăciunii de seară.

Luni, în cea de-a doua zi, după rugăciunea de dimineață și micul-dejun, întregul grup a urcat cu telecabina de la Bușteni către Babele și de acolo spre Crucea Eroilor Neamului, situată la baza vârfului Caraiman, aceasta fiind una dintre cele mai frumoase zone geografice din zonă.

La întoarcerea de pe munte, grupul s-a reunit pentru o sesiune de discuții în care s-a prezentat specificul regiunii gazdă. Coordonatorul grupului, diac. Mugurel Crăciun (inspector eparhial), alături de responsabilii de grup, domnișoara Miruna Vieru (membră ASTO) și domnii Marius Ciulu și Alexandru Ștefan Matache (inspector eparhial), au prezentat participanților elementele de istorie, tradiție și cultură, specifice mitropoliei Munteniei și Dobrogei, dar și câteva informații legate de administrația bisericească.

La finalul zilei, întregul grup a urmărit filmul The Pursuit of Happyness, după care au urmat o serie de comentarii cu privire la tema filmului și elementele morale surprinse de scenariul peliculei.

În ziua de marți, toți tinerii au participat la sesiunile de formare organizate cu prilejul acestei tabere, cu temele: Management de proiect și Comunicare. Sesiunile de formare sunt susținute de dl. Cătălin-Ionuț Bîrsan și dl. Victor Vlăduț, membri ai Asociației Tinerii Uniți.

Tabăra se încheie vineri, 29 iulie 2016.

Comentarii Facebook


Știri recente