Tineri din Scandinavia la Reședința Patriarhală

La Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală a participat astăzi, 2 februarie 2013, și un grup de 40 de tineri români din Scandinavia, dar și suedezi, danezi și norvegieni convertiți la Ortodoxie care au participat în aceste zile la o tabără de iarnă, organizată de Centrul pentru tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce al Mănăstirii Caraiman-Bușteni, din județul Prahova. Aceștia au avut ocazia să socializeze și să asiste la viața liturgică de la Mănăstirea Caraiman din Bușteni.

Încununarea pelerinajului în România s-a realizat prin participarea de astăzi la Sfânta Liturghie. La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe tineri și pe Preasfințitul Părinte Episcop Macarie pentru zelul misionar.

„Le dorim tuturor sănătate, bucurie, mult ajutor de la Dumnezeu și îl felicităm pe Preasfințitul Episcop Macarie pentru toată lucrarea misionară deosebită pe care o realizează acolo. A înființat foarte multe parohii noi, a sfințit locuri pentru biserici noi, are în construcție biserici noi, a înființat o revistă, a înființat mai multe asociații și desigur tinerețea, elanul, zelul misionar al tânărului Episcop se vede în mulțimea activităților pe care le desfășoară”, a spus Preafericirea Sa.

După Sfânta Slujbă au fost primiți de Patriarhul României la Reședința Patriarhală unde le-a oferit daruri și i-a binecuvântat. Preafericirea Sa a primit la rândul Său daruri din partea Preasfințitului Părinte Macarie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…