Tineri din Episcopia Giurgiului prezenţi la Întâlnirea Tinerilor ortodocşi din Europa

La Centrul cultural – pastoral Gavril Drugănescu al Episcopiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie s-a întâlnit joi, 03 septembrie, cu cei peste 100 de tineri din eparhia giurgiuveană care vor participa în perioada următoare la Întâlnirea Tinerii Ortodocşi din Europa (Cluj-Napoca), conform Biroului de Presă al Episcopiei Giurgiului.

Cu acest prilej, Episcopul Giurgiului a rostit un cuvânt de bun venit şi de binecuvântare.

Tinerii noştri iubesc pe Dumnezeu

„Tinerii noştri sunt tineri creştini, iubesc pe Dumnezeu, pe sfinţii, pe Maica Domnului, iubesc Biserica. Ei au răspuns chemării Bisericii sacrificând câteva zile din vacanţa lor pentru a ajunge la reuniunea tinerilor ortodocși de la Cluj – Napoca, să se roage pentru fraţii noştri din depărtări, pentru cei care sunt în multe strâmtorări, pentru fraţii noştri din Orientul Mijlociu, pentru creştinii din toată lumea şi pentru toţi oamenii. Acolo tinerii merg să trăiască câteva zile de comuniune, de rugăciune, să îşi împărtăşească gândurile, idealurile şi să îi mulţumească lui Dumnezeu pentru că i-a ajutat să ajungă aici”, a spus Preasfinţia Sa.

După cuvântul de învățătură, tinerii au vizitat chilia In memoriam Patriarhul Teoctist, în care se regăsesc obiecte personale care au aparținut celui de-al V-lea Patriarh al României (veșminte, cârjă, evanghelie, însemnele patriarhale, agenda de lucru etc.), biblioteca Dimitrie Bolintineanu din Cadrul centrului cultural-pastoral Gavril Drugănescu, care deţine un bogat fond de carte printre care se află și coleția Prof. Dr. Irinel Popescu.

Totodată, din partea centrului au primit pachete pentru drum și reviste apărute la Editura Episcopiei Giurgiului.

De la Centrul Gavril Drugănescu, Preasfinția Sa i-a condus pe tineri la Biserica din Parohia Ghionea, Protopopiatul Bolintin, unde au vizitat una dintre cele mai frumoase biserici din Episcopia Giurgiului, grădinița care se construiește în incinta sfântului locas și sala de lectură.

În continuare, Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a însoțit până la Mănăstirea Sfânta CruceCaraiman din județul Prahova, unde au vizitat mănăstirea, tabăra Licăr de lumină și atelierul de creație.

Participarea celor peste 100 de tineri din Episcopia Giurgiului se realizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Giurgiu și al Consiliului Local Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente