„Tinerețea monahismului românesc” va fi dezbătută la Onești

Conferința cu tema „Tinerețea monahismului românesc” se va desfăşura luni, 18 aprilie 2016, ora 18.00, la sala cinema „Capitol”  din Onești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Invitați speciali vor fi părintele Arhimandrit Epifanie Bulancea de la Mânăstirea Măgura Ocnei și profesorul universitar Dan Mihai Chițoiu de la Facultate de Filosofie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Aceștia vor dezbate teme actuale cu privire la vocația tinerilor spre partea monahală și nu numai.

Tot cu această ocazie, la finalul întâlnirii duhovnicești  părintele Petru Roncea, de la Parohia Viișoara, care este și coordonatorul activității catehetice la nivelul protopopiatului Onești, își va prezenta cartea proaspăt lansată la Editura „Filocalia” sub titlul „De la Păresimi la Cincizecime. Omilii și poeme”.

Între conferință și sesiunea de întrebări Corul „Trysaghion” din Iași va susține un concert special dedicat Patimilor Mântuitorului., după cum subliniază pr. Daniel-Ionel Marari, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente