Timpul dăruit celorlalți înseamnă o postire în ce privește timpul propriu – Episcopul Ioan Casian al Canadei

Episcopul Ioan Casian al Canadei a slujit miercuri la Mănăstirea Bunavestire de la Tisa-Silvestri, jud. Bacău și a spus că „timpul dăruit celorlalți înseamnă o postire în ce privește timpul propriu”.

„Mai întâi prin postul de alimente, iar mai apoi printr-o mai intensă cercetare a Cuvântului lui Dumnezeu și printr-o atenție mai mare la timpul petrecut personal sau cu ceilalți omul poate schimba calitativ atât timpul personal cât și relația sa cu celălalt”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Ierarhul a prezentat postul în predica rostită ca fiind „un timp privilegiat în care omul este chemat să amelioreze calitatea timpului personal și a relației sale cu celălalt”, informează Eparhia Canadei.

În continuare, Părintele Episcop a făcut o radiografie a societăţii contemporane şi a oferit câteva soluţii pentru o schimbare în bine.

„Trăim astăzi într-o societate a informației. Totuși, conflictele, războiul, răul în general nu par să dispară în raport proporțional cu cunoașterea pe care o avem despre ele. Cu siguranță sunt lucruri bune care se întâmplă, dar prezența răului ne arată că cunoașterea nu este totul”.

„Mai este nevoie de schimbarea inimii, de convingerea profundă, de certitudinea trăirii izvorâte din Cuvântul lui Dumnezeu care vor putea contribui la schimbarea lucrurilor nedrepte din lume”, a spus Episcopul Casian.

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente