Timp de 5 zile, Muzeul Satului organizează evenimente culturale dedicate aniversării a 82 ani

Muzeul Satului din Capitală organizează în perioada 16-20 mai evenimente culturale cu ocazia împlinirii a 82 ani de la înfiinţare.

Timp de 5 zile, în cadrul muzeului vor avea loc expoziții, concerte, lansări de carte, dezbateri, precum şi demonstrații ale meșterilor populari.

Joi, 17 mai, de Sărbătoarea Înălţării Domnului, va fi oficiată Sfânta Liturghie în Biserica Turea din incinta muzeului.

Programul evenimentelor poate fi accesat integral aici.

„Suntem o instituţie care conservă, în primul rând, identitatea. Această importanţă a noastră este dată de faptul că noi conservăm ce este mai profund în România – identitatea culturală şi naţională. Muzeul Satului nu este o instituţie moartă, ci una vie”, potrivit conf. univ. dr. Paula Popoiu, managerul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București este „Muzeul din inima capitalei” care și-a deschis porțile pentru public în anul 1936. Expoziția permanentă acoperă o suprafață de 14 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la sat și viața sa tradițională.

Expozițiile permanente și cele temporare atrag un număr de 500.000 de vizitatori anual. Muzeul Satului este obiectivul cultural cel mai vizitat din România, deschis în toate zilele săptămânii și o MARCĂ românească și europeană care inspiră încredere.

Foto Credit: Radio România Cultural

Comentarii Facebook


Știri recente