Timișoara: Pomenirea celor trecuți la Domnul în decembrie 1989

Înaltpresfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a oficiat sâmbătă, 17 decembrie 2016, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul în decembrie 1989.

La eveniment au participat oficialități locale și județene, numeroși revoluționari, membri ai familiilor, asociații și fundații, notează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

După slujba Parastasului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a rostit o alocuțiune în care a evidențiat jertfa, dragostea de țară și credința a celor trecuți la cele veșnice în luna decembrie a anului 1989. În continuare, au fost depuse coroane la Monumentului Crucificării din fața Catedralei Mitropolitane.

Totodată, la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, reprezentanţi ai municipalităţii, ai asociaţiilor şi fundaţiilor de revoluţionari au depus coroane şi au păstrat momente de reculegere în memoria celor căzuţi în Revoluţia din 1989.

De la ora 19:00 pe treptele Catedralei Mitropolitane se va păstra un moment de reculegere printr-o cruce de candele aprinse alături de chipurile eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 din Timişoara.

Sâmbătă, 17 decembrie 2016 este zi de doliu la Timișoara. În acestă zi, toate instituţiile şi autorităţile publice de pe raza municipiului arborează drapelul de stat al României în bernă.

Comentarii Facebook


Știri recente