Timişoara: peste 300 de elevi participanţi la etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie au fost binecuvântaţi şi încurajaţi de IPS Ioan

La Şcoala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria din Timişoara a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. În acest an s-au înscris peste 300 de elevi din clasele VII-XII care urmează cursurile în 80 unități de învățământ de pe raza judeţului Timiş. Toți elevii participanți au fost încurajați și felicitați de IPS Ioan pentru preocuparea lor de a cunoaște învățătura de credință a Bisericii Ortodoxe.

Înainte de începerea competiţiei, a fost oficiată o slujbă de mulţumire de Pr. Nichifor Tănase, consilier la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei. La ceremonia religioasă au participat elevi şi profesori.

În continuare, elevii înscriși la olimpiadă au intrat în sălile de clasă, unde au avut trei ore la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor de examen, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Banatului.

Potrivit Regulamentelor specifice de organizare și desfășurare a Olimpiadelor de Religie, pentru etapa națională se califică din fiecare județ, elevul clasat pe locul I, dacă a obținut minimum 90 de puncte.

Foto Credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente