Timișoara: Paraclisul persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire a fost sfințit de Mitropolitul Ioan

Parohia Timișoara-Iosefin a rezervat, din anul 2011, paraclisul de la demisolul bisericii pentru comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire păstorită de părintele Eugen Bendariu. În urma unor lucrări de renovare, locul de slujire a fost sfințit duminică, 13 februarie, de Mitropolitul Ioan al Banatului.

După sfințire, ierarhul a participat la Sfânta Liturghie, tradusă în limbaj mimico-gestual de Părintele Eugen Bendariu, preotul comunității persoanelor cu dizabilități de auz și vorbire din Timișoara.

Pereții paraclisului renovat au fost decorați cu mai multe icoane în mozaic. De asemenea, s-a realizat un nou iconostas.

„Mulțumim și celor care au donat o icoană, dar și celor care au donat o pietricică de mozaic pentru a se finaliza aceste lucrări de înfrumusețare a casei lui Dumnezeu, și în felul acesta să putem să ne rugăm cu evlavie Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus IPS Ioan la finalul slujbei.

La final, credincioșii prezenți au primit daruri din partea Părintelui Mitropolit Ioan și a comunității parohiale din Iosefin.

Comunitatea persoanelor cu dizabilități de auz și vorbire din Timișoara a luat ființă în anul 2001, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu și cu sprijinul Parohiei Timișoara-Iosefin.


Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente