Timișoara: Noul centru parohial din cartierul Freidorf va avea un cabinet medical

Mitropolitul Ioan al Banatului a binecuvântat duminică noul centru parohial al Bisericii Ortodoxe „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Freidorf al Timișoarei.

Centrul construit într-un timp foarte scurt la Parohia Ortodoxă Freidorf cuprinde apartamente pentru preoți și spații destinate activităților social-filantropice, culturale și catehetice. Are amprenta la sol de 180 de metri pătrați, cu două locuințe și o sală multifuncțională, parcare, dar și un cabinet medical.

Acest cabinet va fi de folos enoriașilor prin voluntariatul câtorva credincioși din parohie, de profesie medici, informează Mitropolia Banatului.

Sala multifuncțională va fi destinată activităților pentru copii și tineri, precum și conferințelor, lansărilor de carte ori cateheze.

La slujba de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a apreciat dăruirea și efortul pilduitor depus de preotul paroh Petru Itineanțu împreună cu Consiliul parohial și enoriașii; le-a adresat cuvinte de felicitare, îndemnându-i să continue această ziditoare lucrare duhovnicească începută la Parohia Freidorf.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Biserica Parohiei Ortodoxe Freidorf a fost edificată în anul 1975, pe terenul donat de un credincios macedonean, în anul 1941. Fiind construită în perioada comunistă, biserica a fost declarată în acte ca sală de ședințe, însă ea a fost și rămâne lăcaș de cult, așa cum a fost târnosit în anul 1980 de către Mitropolitul Nicolae Corneanu Arhiepiscopul Timotei al Aradului, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Actualmente, în această biserică slujesc preoții: Petru Itineanțu, paroh, Claudiu Roșoiu și Daniel Mateia.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente