Timişoara: Monahiile de la centrul eparhial confecţionează lenjerii pentru bolnavii de Covid

Spitalul CFR – Timişoara a primit marţi peste 350 de lenjerii de pat de unică folosință, necesare îngrijirii pacienților pozitivi SARS-CoV-2 din cadrul secției clinice suport Covid-19. Lenjeriile au fost confecţionate de monahiile de la Centrul eparhial, la îndemnul Mitropolitului Ioan al Banatului, „ca expresie a solidarității cu cei aflați pe patul de suferință”.

„Ajutorul umanitar se înscrie în seria acțiunilor filantropice întreprinse de Arhiepiscopia Timișoarei de la începutul pandemiei, în vederea sprijinirii personalului medico-sanitar și a celui auxiliar, precum și pentru combaterea crizei de sănătate publică provocată de coronavirus”, menţionează eparhia pe site-ul oficial.

Maicile de la Centrul Eparhial din Timişoara au realizat şi anul trecut peste 1.000 de cearșafuri și aproximativ 5.000 de prosoape, care au fost dăruite celor două spitale timişene.

De asemenea, la debutul pandemiei, mănăstirile cu ateliere de croitorie din Arhiepiscopia Iaşilor au confecţionat lenjerii pentru spitalele Covid.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente