Timişoara: Membrii Federației Filantropia participă la un curs de formare în domeniul fondurilor europene

În perioada 6-7 septembrie are loc în Sala festivă a Mitropoliei Banatului un curs de formare în domeniul fondurilor europene, cu participarea membrilor Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române.

Evenimentul „Formare de bază în finanțarea UE și pentru Dezvoltarea proiectelor” este susținut de Eurodiaconia prin expertii Vera Nygard (Coordonatorul serviciilor pentru membri, proiecte și angajare, Eurodiaconia) și Giorgia Signoretto (Ofițer de proiecte și finanțare UE, Eurodiaconia).

Eurodiaconia este o rețea europeană de biserici și ONG-uri creștine care oferă servicii sociale și de asistență medicală și susțin dreptatea socială. Eurodiaconia reprezintă nevoile și experiențele unice a 56 de organizații naționale și regionale din 32 de țări. Fundația Filantropia Timișoara a fost delegata de către Federația Filantropia să devină membru Eurodiaconia în anul 2020.

„Este o oportunitate pentru membrii Federației Filantropia de a participa la acest curs de formare în domeniul fondurilor, mai ales că în această perioadă prinde contur și următorul exercițiu financiar. De asemenea, este foarte important să vedem care sunt obiectivele și unde putem să ajungem, pentru a accesa fonduri europene, în contextul în care membrii Federației Filantropia dezvoltă proiecte pe fonduri europene”.

„La eveniment participă reprezentanți din fiecare colegiu mitropolitan și mi-aș dori ca prin acest exercițiu, membrii Federație să lucreze împreună pe fonduri europene și să vedem o mai buna colaborare și inter-conectivitate între ONG-urile Patriarhiei Române”, a precizat Pr. Ciprian Ion Ioniță, președintele Federației Filantropia şi Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administraţia Patriarhală.

Dintre subiectele abordate în timpul întâlnirii: elementele de bază ale finanțării UE (cum să lucrezi cu apelurile de propuneri, unde să le găsești, cum să le citești eficient, parteneri de proiect în Europa, faza de planificare, aplicarea pentru oportunitățile potrivite, documentele necesare, cum sunt implementate politicile UE prin intermediul programelor de finanțare, noul CFM 2021-2027), cum să analizezi un proiect (exemplu concret de proiect, analiza SWOT, arborele problemelor), introducere în programele de finanțare UE (Erasmus, Fondul Social European Plus, Fondul pentru azil și migrațiune, Fondurile disponibile pentru Ucraina), cum se scrie o cerere de propuneri (Aplicație – Elemente principale, Sugestii și sfaturi). Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului FSE+ 2022 – 2025.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente