Timișoara | Colocviul Bilateral Franco-Român în Științele Informării și Comunicării

În premieră, astăzi a debutat la Timișoara Colocviul Bilateral Franco-Român în Științele Informării și Comunicării. Evenimentul se desfăşoară, în perioada 8-10 iunie 2017, la Universitatea de Vest din Timișoara și la Mitropolia Banatului.

Colocviul Bilateral Franco-Român este organizat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT, de Universitatea „Sophia Antipolis” din Nisa, Universitatea „Paul Valéry” din Montpellier și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.

Parteneri locali sunt Mitropolia Banatului și Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii, Academia Română – Filiala Timișoara.

Până în acest an, colocviul a fost organizat la București. Manifestarea științifică se bucură de prezența unor nume importante din domeniul cercetării în științele comunicării din Franța și România.

O altă premieră a evenimentului constă în organizarea unei mese rotunde a dialogului interconfesional, pe tema provocărilor noilor media în comunicarea politică și religioasă. Masa rotundă va avea loc vineri, 09.06.2017, începând cu ora 11:30, la sala de conferințe a Mitropoliei Banatului.

Evenimentul se va bucura de participarea Mitropolitului Banatului. Alături de acesta, vor intra în dialog P.S. LUCIAN, Episcop al Caransebeșului,  Msgr. Johann DIRSCHL, Vicarius Generalis, Episcopia Romano-Catolică de Timișoara, Arhim. asist. univ. dr. Casian RUȘEȚ, Consilier cultural, Episcopia Caransebeșului, Luciana FRIEDMANN, președinta Comunității Evreiești Timișoara, dr. Remus RUNCAN, pastor, precum și membri marcanți ai mediului academic bănățean.

Programul integral aici.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…