Theodor Paleologu și Alin Mureșan vor conferenția în cadrul celei de a șasea ediții a Școlii de vară Fenomenul Pitești

Istoricii Theodor Paleologu și Alin Mureșan vor conferenția în data de 21 iulie 2017 în Casa de Cultură a Studenților din Pitești.

Dezbaterea, intitulată Fenomenul Pitești. Adevăr și mistificare este organizată în cadrul Școalii de vară Fenomenul Pitești – 2017. Ajunsă la a șasea ediție, Şcoala de Vară este un proiect al Centrului de Studii în Istorie Contemporană şi al Memorialului Închisoarea Piteşti.

Cursurile și evenimentele Școlii de vară vor avea loc timp de cinci zile la Pitești în perioada 20-24 iulie. Vor avea loc prelegeri, ateliere, dezbateri, proiecţii de filme documentar-artistice pe teme specifice, vizite de documentare. O slujbă de pomenire pentru cei care au murit în închisoare va fi oficiată în Paraclisul Înălțarea Domnului din Penitenciarul Pitești.

De asemenea, vor avea loc și două manifestări artistice deschise publicului larg.

Şcoala de Vară Fenomenul Piteşti are scopul de a păstra vie amintirea celor care au suferit în perioada 1949-1951 în cadrul experimentului de reeducare prin tortură din Penitenciarul Pitești.

La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 persoane. Doritorii se pot înscrie pe site-urile www.istoriecontemporana.ro și www.inchisoareapitesti.org până duminică, 2 iulie.

Anul 2017 a fost declarat de Patriarhia Română ca Anul omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Comentarii Facebook


Știri recente