The Independent a inclus Timișoara pe lista orașelor de vizitat în 2021

Publicația britanică The Independent a inclus Timișoara pe lista orașelor alternative de vizitat în 2021.

Echipa The Independent a selectat nouă orașe europene care pot atrage atenția celor care doresc să călătorească.

Este vorba despre orașele Jerez de la Frontera din Spania, Rijeka din Croația, Wroclaw din Polonia, Sète din Franța, Lahti din Finlanda, Cork din Irlanda, Düsseldorf din Germania, Timișoara și Braga din Portugalia.

Jurnaliștii menționează despre singurul oraș românesc din listă că are o istorie bogată și este un mare melanj de culturi.

„Aflat pe malul nordic al râului Bega, orașul Timișoasa este uneori numit Mica Vienă datorită arhitecturii sale secesioniste, a istoriei sale bogate și a melanjului de culturi care și-au lăsat amprenta”.

„Romanii, tătarii, turcii, austriecii și germanii pot fi recunoscuți în stilul orașului. Găzduiește deja spectacole muzicale și teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va crește, fără îndoială, în următorii câțiva ani, în contextul în care se pregătește pentru mandatul de Capitală Europeană Culturală”.

Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii 2023, faţă de anul 2021 cum era iniţial programat. Amânarea a survenit din cauza pandemiei de Covid-19. Acelaşi titlu onorific, acordat de Parlamentul European, l-au primit oraşele Elefsina (Grecia) şi Veszprém (Ungaria).

Foto credit: Facebook / Timişoara Capitală Culturală Europeană


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…