„Tezaur” – Noua revistă a Bibliotecii Academiei Române a ajuns la numărul 9

Noua revistă a Bibliotecii Academiei Române, intitulată Tezaur – Foaie pentru minte, inimă şi cultură, a ajuns la numărul 9.

Într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei, Ioan-Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române, a prezentat scopul acestui proiect cultural.

„«Foaia» Bibliotecii Academiei Române, numită «Tezaur», vrea să retrezească gustul tinerilor pentru carte, pentru manuscrise, pentru stampe, pentru monede şi medalii, pentru hărţi, adică pentru acele grăunţe de aur elaborate de minţile cele mai luminate şi lăsate moştenire urmaşilor”.

„Biblioteca Academiei este deschisă pentru toţi iubitorii de documentare serioasă, dar aceştia au nevoie de un ghid avansat de cunoaştere”, a afirmat academicianul.

Periodicul „Tezaur” va reflecta treptat şi va prezenta cititorilor toate colecţiile, publicaţiile şi activităţile sale. „Lumea va putea să vadă astfel câtă efervescenţă spirituală cuprind aceste vechi bolţi, cum s-a făcut creșterea limbii româneşti, care au fost laboratoarele ştiinţei, cum s-a plămădit arta, spre a patriei cinstire”.

„Biblioteca – se va vedea prin Tezaur – este şi o poartă a noastră deschisă spre lume, o modalitate de adecvare a elitei intelectuale româneşti la marile curente culturale europene şi universale, un fel specific de promovare a dialogului nostru cu lumea”, a mai subliniat Ioan-Aurel Pop.

Numerele publicate până acum sunt disponibile în format digital pe site-ul oficial al Bibliotecii Academiei Române.

Foto credit: Biblioteca Academiei Române


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente