Terapie prin artă în sprijinul copiilor internaţi la Spitalul Judeţean din Craiova  

 20 de studenţi de la Secţia „Artă sacră” a Facultăţii de Teologie din Craiova, împreună cu profesorii coordonatori au adus un zâmbet copiilor internaţi la Secţia Oncopediatrie a Spitualului Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova. Astfel, în această perioadă premergătoare sfintei sărbători a Învierii Domnului, viitori restauratori şi pictori bisericeşti înfrumuseţează cu imagini pictate pereţii saloanelor pentru micuţii bolnavi.

  „Dorim să aducem puţină bucurie şi lumină în inimile copiilor internaţi în această secţie a celui mai mare spital din Oltenia, prin realizarea unor picturi tematice care reprezintă scene cu personaje cunoscute copiilor din basmele populare sau desene animate, multe dintre ele alese chiar la sugestia lor. De asemenea, ne gândim să realizăm în viitorul apropiat un atelier de creaţie artistică pentru aceşti copii iar lucrările realizate de ei să poată fi expuse într-o expoziţie, poate chiar în cadrul muzeului de la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al facultăţii noastre”, a precizat lector univ. dr. Alexandrina Bădescu de la Secţia „Artă sacră” a Facultăţii de Teologie din Craiova.

Acţiunea este parte a unui proiect de educaţie şi terapie prin artă intitulat „Culori pentru viaţă”, a subliniat pr. Gheorghe Cioiu, de la Biroul de Presă al Eparhiei .

Comentarii Facebook


Știri recente