Teologul ortodox Olivier Clément a fost înmormântat astăzi în satul său natal

Teologul și istoricul ortodox Olivier Clément a fost înmormântat astăzi, 21 ianuarie 2009, în satul său natal, Aniane, în Franța. Cu acest prilej, Adunarea episcopilor Ortodocși din Franța a transmis un mesaj de condoleanțe.

Personalitate marcantă și ilustrativă pentru Ortodoxia din Franța, din Europa și din lume, Olivier Clément a fost prin excelență o personalitate ,,filocalică”, un adevărat iubitor al cunoașterii dumnezeiești, pe care a căutat-o și descoperit-o în toată lumea și în fiecare persoană, a aprofundat bogata gândire teologică și a reușit să exprime, într-o cheie aproape poetică, plenitudinea de înțelesuri care se desprind din viața și tradițiile Bisericii. Episcopii ortodocși ai Franței au adus astăzi un omagiu celui care a slujit, necondiționat, Ortodoxia și celui care, inspirat și inspirând pe alții, a fost unul dintre teologii ortodocși de seamă ai Franței.

Slujba de îmmormântare a teologului și istoricului ortodox Olivier Clément a avut loc, ieri, la Institutul Ortodox de Teologie „Saint-Serge” din Paris. Precedată de Sfânta Liturghie, slujba a fost oficiată de mai mulți ierarhi ortodocși, din partea Patriarhiei Române au participat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreafințitul Părinte Serafim, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Germania, Europa Centrală și de Nord și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală și Meridională. Olivier Clément a trecut la cele veșnice în seara zilei 15 ianuarie, la vârsta de 87 de ani.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente