Teologul Christos Yannaras conferențiază la Paris

Cu binecuvântarea Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța (AEOF), Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Sârbă a Europei Occidentale și cu Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge” din Paris, organizează trei conferințe, susținute de cunoscutul teolog grec Christos Yanaras, după cum informează mitropolia.eu.

Christos Yanaras (n. 1935, Grecia) și-a făcut studiile de filosofie și teologie la Atena (Grecia), Bonn (Germania) și Paris (Franța). Este doctor al Facultății de Litere de la Sorbona (Paris) și al Facultății de Teologie din Tesalonic (Grecia) și membru al Academiei Internaționale de Științe Religioase, precum și membru al comitetului de conducere al revistei „Concilium”. Este profesor emerit de filosofie la Institutul de Științe Politice din Atena.

Conferințele se vor desfășura pe durata a trei zile. Prima conferință , intitulată „Biserică și religie: două realități opuse”, va fi susținută vineri, 25 martie 2011, începând cu orele 19.30, la Catedrala Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli” din Paris (9 rue Jean de Beauvais,75005 Paris). Următoarele conferințe vor fi susținute la Biserica ortodoxă sârbă „Sfântul Sava” (23, rue du Simplon, 75018 Paris), sâmbătă, 26 martie 2011, ora 19.30 cu tema „Europa actuală: o criză a unui mod de existență” și, respectiv, la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge” (93, rue de Crimée, 75019 Paris), luni, 28 martie 2011, ora 19.30, cu titlul „Căderea: eveniment istoric sau realitate existențială?”.

Comentarii Facebook


Știri recente