Teologii timișoreni au susținut examenul de licență. Mitropolitul Banatului a prezidat comisia de examinare

Centrul Eparhial din Timişoara a găzduit joi, 6 iulie 2017, susţinerea examenului de licenţă şi depunerea jurământului de credinţă pentru studenţii  teologi care au urmat cursurile Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, promoţia  2013-2017.

Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile. Miercuri, 5 iulie 2017, a avut loc proba scrisă a examenului de licenţă la disciplina Teologie Dogmatică, iar joi, teologii timişoreni şi-au susţinut lucrările de licenţă în faţa comisiei prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

După terminarea sesiunii de susținere a lucrărilor de licență, în paraclisului mitropolitan cu hramul Învierea Domnului a avut loc slujba de Te Deum, urmată de depunerea jurământului de credință, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Toţi absolvenţii au depus jurământul de credinţă faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în faţa lui Dumnezeu că o vor apăra şi propovădui în toată viaţa lor, ducând mai departe renumele institutului de învăţământ şi cultură teologică.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a adresat un cuvânt duhovnicesc licențiaților în Teologie îndemnându-i să mulțumească Bunului Dumnezeu pentru darul primit, dar și părinților profesori care i-au îndrumat pe toată perioada studenției.

Comentarii Facebook


Știri recente