Teologii bucureșteni au depus jurământul

Absolvenții Facultății de Teologie din București au depus astăzi, 26 iunie 2014, jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă. Evenimentul a avut loc în Biserica „Sfântul Spiridon Nou” din Capitală, după Sfânta Liturghie oficiată de preoții profesori.

La acest moment festiv, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj tinerilor teologi intitulat: „Bucuria academică, speranță și responsabilitate misionară”, din care redăm un fragment: „Este nevoie de mărturisirea curajoasă a adevărului credinței în Dumnezeu Creatorul și Mântuitorul lumii, a valorii eterne a persoanei umane și a iubirii generoase ca împlinire a vieții umane. Deși astăzi nu ni se cere să fim martiri, totuși ni se cere să fim permanent fideli sau credincioși legământului de la Botez: să ne lepădăm de Satana și să ne unim cu Hristos, să ne eliberăm de păcate prin pocăință și să căutăm sfințenia izvorâtă din rugăciune și fapte bune. Provocările lumii contemporane sunt multiple și mari. De aceea, și slujirea misionară a Bisericii trebuie să dezvolte direcții multiple de preocupare, de gândire spirituală și acțiune misionară, vizând toate sectoarele vieții sociale. În acest sens, fiecare promoție de absolvenți în Teologie oferă o șansă aparte îmbogățirii activității noastre bisericești, nu numai în plan pastoral, ci și în plan cultural, social-filantropic și misionar”.

Mesajul a fost citit de Părintele Consilier David Pestroiu de la Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Liturghia a fost urmată de slujba de Te Deum. Cei peste 200 de absolvenți ai secțiilor Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Asistență Socială și Artă Sacră au rostit apoi jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română.

„Promoția este formată din 210 absolvenți de la cele 4 specializări ale Facultății noastre. A fost o promoție cu rezultate meritorii, o promoție pe care noi am pregătit-o pentru slujirea Bisericii, în același timp noi așteptăm ca majoritatea absolvenților să continue la cele patru programe de masterat pe care Facultatea noastră le oferă. Prina aceasta își vor desăvârși studiile și vor fi mai bine pregătiți pentru slujirea care îi așteaptă”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Evenimentul s-a încheiat în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” din cadrul Facultății de Teologie, cu un curs festiv, potrivit Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente