Teologia Ortodoxă în secolul al XX-lea și la începutul secolului XXI-lea

La Palatul Patriarhiei în Aula Magna Teoctist Patriarhul a avut loc astăzi, 28 octombrie 2011, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul acesteia a fost prezentat și volumul „Teologia Ortodoxă în secolul al XX-lea și la începutul secolului al XXI-lea”, coordonat de Părintele Viorel Ioniță, Secretar general al Conferinței Bisericilor Europene și apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Volumul a fost prezentat de Pr. Conf. Daniel Benga, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București care a precizat că „această carte documentează, după cum și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel subliniază, o înflorire a teologiei ortodoxe în toate ramurile de manifestare în ciuda contextului ostil al secolului al XX-lea în care știm cu toții că teologiile ortodoxe au trăit și au activat. Acest lucru, cel puțin pentru mine, devine foarte evident din această lucrare foarte importantă și ne dă curaj și ne arată că teologia ortodoxă își poate recâștiga pe plan internațional nu numai la noi acasă demnitatea și credibilitatea, pentru că este o teologie inspirată din surse purtătoare de viață pentru lumea în care trăim”.

Comentarii Facebook


Știri recente