„Temei și dăinuire în cultura românească”. Eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale, la Focșani

Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia din Focșani a găzduit luni 15 ianuarie 2018, de Ziua Culturii Naționale, a treia ediție a evenimentului artistic Temei și dăinuire în cultura românească.

Manifestarea a fost organizată de Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) Vrancea, în colaborare cu Primăria municipiului Focșani, Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu, platforma civică Împreună, Asociația Culturală Bogdania Vrancea, Asociația Collavini Art și Grupul Vocal Cantus.

Programul a cuprins momente poetice, dramatice și muzicale. Adolescenții din cadrul Atelierului de creație și teatru al APOR Vrancea au realizat, în formă dramatică, o demonstrație a faptului că spiritualitatea creștină este temeiul, dar și șansa de dăinuire a culturii naționale.

Cu această ocazie, a fost vernisată expoziția foto-documentară Pe urmele domnului Eminescu.

Platforma civică apolitică Împreună, unul dintre partenerii evenimentului, este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 1000 de organizații și persoane fizice. Intelectuali din tot spațiul românesc s-au reunit pentru prima dată, într-un număr atât de mare, pentru apărarea valorilor identitare ale civilizației românești cum ar fi cele legate de familie, educație ori celelalte valori ale civilizației europene creștine.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente