Paris | Mitropolitul Iosif a participat la colocviul „Drepturile Omului și religiile”

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a participat în data de 4 decembrie 2018 la Colocviul Drepturile Omului și religiile, organizat de Conferința responsabililor de cult din Franța (CRCF) împreună cu Senatul Republicii Franceze.

„Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la semnarea Declarației Universale a drepturilor omului (Paris, 1948)”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica Alexandru Ojică.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai tuturor cultelor recunoscute de statul francez, printre care: Mitropolitul Emmanuel al Franței (Patriarhia Ecumenică), Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale (Patriarhia Română),  și reprezentanţi ai Bisericii Romano-Catolice, ai Federaţiei Protestante și ai cultelor mozaic, musulman și budist.

În deschiderea colocviului, istoricul Valentine Zuber a susținut conferința „Originea religioasă a drepturilor omului”.

În cadrul dezbaterilor care au urmat conferinței, invitații au susținut alocuțiuni în care au punctat rolul drepturilor omului în istoria umanității, originea lor religioasă, precum și rolul cultelor în societatea contemporană.

Conferința responsabililor de cult din Franța (CRCF) a fost înființată în 23 noiembrie 2010 și regrupează cele 6 mari religii recunoscute de stat.

Această organizație și-a propus să contribuie la coeziunea dintre curentele religioase, prin cunoașterea reciprocă dar respectând valorile fiecărei religii și al laicității ca bun comun al societății franceze. În acest sens sunt organizate periodic mese rotunde și dezbateri interreligioase pe diferite subiecte cu impact în societate.

Foto credit: Alexandru Ojică

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente