Teatrul „Colibri” din Craiova sprijină campania „Gesturile mici fac oamenii mari”

Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri din Craiova s-a alăturat campaniei umanitare „Gesturile mici fac oamenii mari”, derulată de Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, care urmărește strângerea de fonduri pentru a sprijini copiii dezavantajați social, cu rezultate bune la învățătură, după cum ne-a precizat Gabriela Firu.

Astfel, în cadrul Festivalului Puppets Occupy Street 2015 Water Edition, craiovenii prezenți își pot personaliza tricourile cu însemnele festivalului, în schimbul unei donații, fondurile fiind direcționate către această campanie. Colaborarea Asociației Vasiliada cu Teatrul Colibri s-a concretizat și prin implicarea copiilor înscriși la centrele sociale „Aripi de Lumină” și „Best Life”, aflate sub patronajul Mitropoliei Olteniei, la mai multe ateliere de creație coordonate de scenografa Clara Dărîngă Răsnovanu. „Am hotărât, odată cu această ediție și împreună cu partenerii noștri de la Asociația Vasiliada, să ne alăturăm și noi, prin intermediul festivalului, campaniei Gesturile mici fac oamenii mari, care își propune să adune fonduri pentru copiii ce nu reușesc să își cumpere rechizite pentru începerea noului an școlar. Îi invităm pe craioveni să ne urmărească, și acolo unde ne găsesc și văd puncte de lucru, să știți că puteți să aveți aceste tricouri pe care scrie „Puppets Occupy Street”. Noi le vom scrie în schimbul unei donații pe care o veți face face Asociației Vasiliada, astfel încât să ajutăm toți copiii care au nevoie de rechizite. Nu putem decât să vă mulțumim anticipat că îi bucurați și pe alții care nu au posibilitatea să ajungă la festival, nici să-și cumpere cărți și creioane să meargă la școală”, a declarat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret Colibri.

Colaborare pentru ajutorarea copiilor

Reprezentanții Asociației Vasiliada au subliniat importanța și rolul acestui gest umanitar pentru copiii care au nevoie de solidaritate și sprijin din partea comunității.

„În cadrul Festivalului din acest an, Teatrul Colibri promovează în Craiova, pe lângă valorile culturale, și cele legate de responsabilitate socială față de persoanele aflate în dificultate. Copiii aflați în grija Asociației Vasiliada și Arhiepiscopiei Craiovei au avut posibilitatea de a participa la unul dintre atelierele de creatie, iar cei care vor sa ajute copiii aflați în dificultate pot face donații în cadrul campaniei „Gesturile mici fac oamenii mari”. Suntem bucuroși sa cultivăm parteneriatul cu Teatrul Colibri, având ca fundament preocuparea comună de a contribui la creșterea frumoasă a copiilor” a spus preotul Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

Prin intermediul Campaniei „Gesturile mici fac oamenii mari!”, Asociația Vasiliada își propune să ajute cu burse lunare copiii din mediul rural care au rezultate bune la învățătură, dar provin din familii cu posibilități materiale reduse. Campania este structurată sub forma unui program de donații individuale, prin intermediul căruia orice persoană poate dona 50 lei/lună, pe parcursul unui an școlar, ajutând astfel un copil să aibă asigurat necesarul de rechizite, cărti, îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru a putea merge la școală.

Cel mai mare festival de arta animației din România, Festivalul Puppets Occupy Street 2015 Water Edition, este organizat de Teatrul Colibri și se desfășoară sub egida Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…