Teatru și Filantropie, la Arad

Trupa de copii „Har” a pus în scenă joi, 25 februarie 2016, la Centrul Cultural Județean Arad, o piesă despre iubire, compusă structural din texte din literatura universală.

Spectacolul a îngemănat puritatea și bucuria, cultura și filantropia, arta și solidaritatea. Pentru fiecare pedagog al iubirii a trăii printre copii e o binecuvântare. Să-i înveţi despre iubire, este o bucurie. Să poți face asta prin intermediul teatrului, folosind texte celebre este o provocare. Iar dacă la toate acestea se mai adaugă şi o lecţie despre solidaritate avem deja ingredientele unei seri de neuitat”, a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

Coordonatoarea activităților, artista Oltea Blaga, crede că „în lupta cu emoţiile, cu textul, cu publicul micuţii actori ai Trupei „Har” au ieşit învingători. Bucuria, gingăşia şi prospeţimea au fost ingredientele lor principale. Aplauzele prelungite au fost semnul că spectatorii au fost încântaţi. În sală, s-au aflat şi prietenii noştri de la Integra, care au fost invitaţi să-şi expună produsele hand-made făcute din suflet pentru suflet şi care au putut fi achiziţionate. O întâlnire aflată sub semnul iubirii, solidarității, a bucuriei, a bunei dispoziţii şi a generozităţii”.

INTEGRA – Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale este un nucleu de părinţi care au copii cu dizabilităţi mentale de diferite vârste. Asociaţia păstrează contactul cu 60 de familii din Arad şi din judeţ şi pe toţi îi leagă același crez, de a lupta în numele copiilor pentru nişte drepturi elementare omeneşti.

O activitate integrativă unică și deosebităpentrupersoanele cu dizabilităţi este faptul că unii din acești copii vor juca în piese de teatru cu micuții actori ai Trupei „Har”.

Comentarii Facebook


Știri recente