Teatru religios în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni

Duminică, 24 august 2014, începând cu orele 8.40, Televiziune Română va difuza pe canalul TVR 1, în cadrul emisiunii Universul credinței, a doua parte din mini-seria de trei episoade a piesei de teatru religios „Sfântul Vodă Brâncoveanu” în interpretarea trupei de teatru Ateneul Sfântului Pantelimon după un scenariu scris de pr. dr. Bogdan-Aurel Teleanu.

Piesa de teatru „Sfântul Vodă Brâncoveanu” este dedicată Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română și constituie parte integrantă a proiectului Ateneu brâncovenesc desfășurat la parohia Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc din București care a mai cuprins realizarea unei expoziții de pictură pe sticlă, a unui pelerinaj la mănăstirile oltene brâncovenești, precum și lansarea cărții cu scenariul piesei de teatru „Sfântul Vodă Brâncoveanu”, a cărții „Ateneu brâncovenesc. Îndrumător duhovnicesc pentru copii și părinții lor” și a catalogului expoziției de pictură pe sticlă intitulat „Milostenia ca jertfă de sine”.

Distribuția piesei de teatru este următoarea: Sfântul Vodă Brâncoveanu (Maria Anghel), Mitropolitul Antim (Mihai Tănăselea), stolnicul Constantin Cantacuzino (Alexandru Stanciu), spătarul Mihai Cantacuzino (Andrei Oprea), vizirul Ali Pașa (Andreea Irimia), căpitanul Dorobanț (Cojanu Adrian), Ștefan Brâncoveanu (Ruxandra Grigoriu), domnița Stanca (Alina Vlad), Aga Mustafa (Cătălin Ștefan Irimia), ambasador francez (Nicolae Tănase), călăul (Gabriel Sandu), sultanul (Daniel Bouleanu), Mateiaș Brâncoveanu (Theodor-Ioan Teleanu), Stefan Cantacuzino (Andrei Barbu) și Smaranda Brâncoveanu (Ana-Maria Teleanu).

La realizarea piesei de teatru „Sfântul Vodă Brâncoveanu” au avut o contribuție majoră doamna Cristina Ionescu, părintele diacon Mircea Toma, precum și actorii George Paul Avram și Costel Bojoc.

Precizăm că întreg proiectul Ateneu brâncovenesc care a inclus și piesa de teatru

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…