Te Deum la Mănăstirea Sf. Nicolae al Japoniei din Ajiro

Mitropolitul Daniel al Japoniei a vizitat la începutul lunii noiembrie Mănăstirea Sf. Nicolae al Japoniei din orașul Ajiro și a oficiat o slujbă de Te Deum în interiorul lăcașului de cult, care se află încă în construcție.

Unul dintre hramurile mănăstirii este cinstirea icoanei Maicii Domnului „Axion Estin”. O copie a acestei icoane se află în mănăstire încă de la finalul lunii octombrie.

În afară de obștea monahală, la slujbă au participat și credincioși din împrejurimi, informează OrthoChristian.

După slujbă, arhimandritul Gherasim, starețul mănăstirii, a anunțat că intenționează ca pe lângă lăcașul de cult să construiască și o casă pentru pelerini, o bibliotecă, o mică fabrică de lumânări etc.

Mitropolitul Daniel a apreciat munca monahilor în ridicarea ansamblului mănăstiresc și a amintit că cea mai importantă lucrare a unui călugăr este rugăciunea.

Pământul pentru mult așteptata mănăstirea Sf. Nicolae al Japoniei a fost achziționat în iunie 2018 în preajma orașului Ajiro, iar în 3 iulie, trei călugări ai mănăstirii au oficiat prima slujbă de Te Deum pe șantierul mănăstirii.

Biserica Ortodoxă din Japonia

Biserica Ortodoxă din Japonia este o biserică autonomă, al cărei conducător este confirmat de Patriarhia Moscovei.

Sfântul Nicolae al Japoniei (cu numele de botez Ivan Dimitrievich Kasatkin) a dus Ortodoxia în Japonia în secolul al XIX-lea.

În 1861 el a fost trimis de Biserica Ortodoxă Rusă la Hakodate, Hokkaido, ca preot al capelei consulatului rus.

În afară de câteva călătorii scurte, Sfântul Nicolae a rămas în Japonia chiar şi în timpul războiului ruso-japonez (1904-1905) şi a răspândit Ortodoxia în toată ţara, fiind hirotonit primul episcop al Bisericii Ortodoxe a Japoniei.

Sfântul Nicolae a fondat Catedrala din Tokyo, în districtul Kanda, şi a petrecut peste jumătate de secol acolo; de aici numirea de Nikorai-Do dată de credincioşii Catedralei Învierii Domnului din Tokyo.

Foto credit: OrthoChrostian

Comentarii Facebook


Știri recente