Te Deum la Catedrala Patriarhală

Joi, 22 ianuarie 2015, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se vor desfăşura lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cu acest prilej, înainte de deschiderea lucrărilor Adunării Eparhiale, în Catedrala Patriarhală, începând cu ora 08:30, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a săvârşit Slujba Tedeum-ului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Conform articolelor 90 – 94 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni (10 preoți și 20 de mireni) aleși pe o perioadă de 4 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…