Te Deum la Catedrala Patriarhală

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel împlinește 63 de ani astăzi, 22 iulie 2014. Cu prilejul acestui moment aniversar, la Catedrala Patriarhală, în cadrul Sfintei Liturghii, a fost rostită o rugăciune de mulțumire. De asemenea, în jurul orei 11:00, a fost oficiată o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, poporului român și Preafericirii Sale, precum și pentru ajutorul dăruit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române în promovarea credinței și misiunii creștin-ortodoxe.

Slujba Te Deum-ului a fost oficiată de către Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au fost prezenți membri ai permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar și numeroși credincioși.

Sărbătoarea oficială a Patriarhului României este în ziua de 30 septembrie a fiecărui an. Atunci este aniversată data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române, din 30 septembrie 2007.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…