Te Deum dedicat începutului anului bisericesc la Roman

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman a fost oficiată marţi, 01 septembrie 2015, Te Deumul prilejuit de începutul anului bisericesc, informează Ziarul Lumina.

Slujba a fost săvârşită de Arhim. Andrei Ioniţă, Mare Eclasiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi a numeroşi credincioşi şi pelerini.

„Cu acest prilej, au fost citite rugăciuni pentru ca Dumnezeu să trimită ploi liniştite, aducătoare de rod bogat, spre folosul oamenilor şi vieţuitoarelor. În cuvântul de învăţătură, ierarhul nostru a explicat semnificaţia zilei de 1 septembrie, plecând de la menţiunile textelor veterotestamentare şi până la prezentul scrierilor Sfinţilor Părinţi ai Bisericii. Totodată, chiriarhul locului a mulţumit preoţilor şi credincioşilor din eparhie, care au serbat prin rugăciune această zi, urându-le tuturor ca acest an bisericesc care începe să fie unul al mântuirii în Domnul nostru Iisus Hristos“, a relatat Pr. Constantin Gherasim, Inspector în probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente