Te Deum de Ziua Națională: Patriarhul Daniel s-a rugat pentru România

Părintele Patriarh Daniel a oficiat joi slujba de Te Deum la Catedrala Patriarhală, mulțumind lui Dumnezeu pentru darurile Sale și paza Sa asupra României.

Preafericirea Sa i-a avut alături pe Arhim. Clement Harlam, Mare Eclesiarh, și pe alți slujitori ai Catedralei Patriarhale.

În cadrul ceremoniei, Patriarhul României a subliniat contribuția crucială a Bisericii Ortodoxe Române la făurirea statului național unitar român, „Biserica fiind împreună cu poporul în toate eforturile sale de cultivare a conștiinței naționale şi de afirmare a dorinței de unitate națională, în toate provinciile româneşti, dar mai ales în Transilvania, Basarabia şi Bucovina”.

După slujbă, credincioșii participanți au primit de la Părintele Patriarh Daniel iconițe cu Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României.

Părintele Patriarh Daniel s-a rugat pentru România și poporul român de Ziua Națională, miercuri 1 decembrie 2022. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Slujba de Te Deum de Ziua Națională a României a fost oficiată miercuri în toate sfintele lăcașuri din cuprinsul Patriarhiei Române.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente