Te-Deum de Ziua Armatei Române în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

Deschiderea oficială a activităţilor programate pentru a marca momentul important al sărbătoririi Zilei Armatei Române, la Galaţi, a avut loc în 20 octombrie 2017 prin oficierea unei slujbe de Te-Deum.

Ziua de 25 octombrie este un reper pentru toţi militarii români, întrucât se aminteşte de fiecare dată de eroismul înaintaşilor.

În Catedrala Arhiepiscopală, delegatul IPS Casian, Pr. vicar Lucian Petroaia, a oficiat slujba de Te-Deum.

La slujbă au participat veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi militari activi din cadrul Garnizoanei Galaţi, dar şi numeroşi credincioşi, a informat Pr. Rareş Bucur, Consilier mass-media.

La final, Pr. vicar a transmis mesajul Părintelui Arhiepiscop şi a oferit celor prezenţi iconiţe.

Sărbătorirea Zilei Armatei Române va continua miercuri, 25 octombrie, prin săvârşirea slujbei de pomenire şi depunerea de coroane la mormintele eroilor din Cimitirul Eternitatea din Galaţi.

Evenimentele dedicate acestei zile se vor încheia în seara zilei de 25 octombrie, când este programată retragerea cu torţe pe itinerariul Universitate – Primărie – Prefectură – Catedrala Arhiepiscopală – Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente