Târnosirea Paraclisului Mănăstirii Teiuș

Noul paraclis al mănăstirii a fost târnosit de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, alături de un sobor de preoți și diaconi în Duminica Sfinților români, astăzi, 21 iunie 2009, începând cu ora 9.00, după care s-a săvârșit dumnezeiasca Liturghie arhierească. În ziua târnosirii toți credincioșii s-au putut închina înaintea sfintei mese, în sfântul altar.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotesit întru arhimandrit pe Preacuviosul Părinte Stareț Justinian Tibil, ctitorul acestui așezământ monahal, care de 10 ani se ostenește în misiunea de ctitorire a unei mănăstiri lângă municipiul Caransebeș, mănăstire care are patru altare de închinare și slujire.

Istoria așezământului monahal din Teiușul Caransebeșului începe prin dorința ieromonahului Justinian Tibil de a ctitorii o mănăstire în apropierea Caransebeșului. Prima Liturghie S-a oficiat în data de 17 iulie 1999 într-o bisericuță construită din tablă ondulată pentru săvârșirea Sfintelor Slujbe.

Piatra de temelie s-a așezat la data 15 august 1999 de către Preasfințitul Laurențiu Streza, a urmat mai apoi demersurile de construire a mănăstirii care după mărturisirea obștii monahale, cu binecuvântarea lui Dumnezeu au primit un avânt neașteptat. După construirea și târnosirea bisericii a urmat altarul de vară al mănăstirii, iar mai apoi stăreția și anexele gospodărești aferente corpului de chilii.

Astăzi Mănăstirea Teiuș primește în curtea ei credincioși din Caransebeș și împrejurimi care se liniștesc și primesc alinare sufletească în curtea așezământului monahal frumos împodobită asemenea unei înmiresmate grădini cu flori.

Pentru a întregi ansamblul monahal prin ctitorirea unui paraclis de iarnă în care să se desfășoare programul liturgic călugăresc zilnic, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, obștea călugărească a definitivat acest locaș de închinare, acum consacrat prin târnosirea sfintei mese.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente