Târnosirea Bisericii Sfântul Andrei din Cluj

Biserica Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj a fost târnosită duminica aceasta. Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Au participat credincioși și preoți din municipiu, dar și reprezentanți de la Centrul eparhial.

„Am târnosit această minunată biserică din cartierul Andrei Mureșanul. Este frumoasă ca și un chivot, dar chiar întregul cartier este reprezentativ pentru istoria Clujului. Înainte de 1918 se știe că procentul românilor ortodocși din cetate era infim. După Marea Unire procentul românilor ortodocși a crescut, iar astăzi, în Cluj, unde eram foarte puțini suntem foarte mulți. Cu multă bucurie am venit astăzi și am sfințit această biserică finalizată prin truda părintelui profesor Petru Stanciu și mai nou adăugându-i-se și munca părintelui prodecan Cristian Sonea”, a declarat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Pentru efortul și jertfa depuse la ridicarea bisericii, Mitropolitul Clujului i-a oferit părintelui paroh „Crucea arhiepiscopală”. Au mai fost acordate „Crucea transilvană”, dar și diplome de cinstire tuturor celor care au sprijinit construirea locașului de cult.

Parohia „Sfântul Apostol Andrei” a fost înființată în anul 1991.

Construirea bisericii a început 3 ani mai târziu.

Comentarii Facebook


Știri recente