Târnosirea bisericii Schitului Izvorul Tămăduirii din județul Giurgiu

În ziua praznicului Izvorului Tămăduirii, ieri, 25 aprilie 2014, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de sfințire a bisericii din lemn a Schitului Izvorul Tămăduirii, care a primit ca ocrotitori pe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și pe „Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi Constantin, Ștefan, Radu, Matei, și sfetnicul Ianache”, informează episcopiagiurgiului.ro.

Acest așezământ monahal se află în incinta Centrului Pastoral-Cultural „Gavril Drugănescu” din loc. Florești-Stoenești, Protopopiatul Bolintin. După slujba de sfințire, Chiriarhul nostru a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserică schitului. De la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse spre închinare părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, înconjurat de soborul de preoți și diaconi, și în prezența a numeroși credincioși a săvârșit slujba de Sfințire a Apei, numită și Aghiasma Mică. În continuare, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre frumusețea duhovnicească pe care o reprezintă praznicul Izvorului Tămăduirii pentru noi creștinii, subliniind totodată și rolul deosebit pe care îl are Maica Domnului în iconomia mântuirii noastre. Sfânta Fecioară Maria, a arătat Preasfinția Sa, ne umbrește cu harul pe care ea l-a primit de la Hristos. De aceea, ea poate fi numită fântână a harului dumnezeiesc, fiind pururea rugătoare și in același timp și mijlocitoare pentru oameni către tronul Dreptului Judecător, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

La final, Preasfinția Sa a oferit Părintelui Nicușor Beldiman, protoiereu al Protopopiatului Bolintin o icoană în vitraliu cu chipul Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, iar Părintelui Dr. Florian Boitan, fost profesor la Seminarul Teologic din București, i-a fost oferită o icoană cu chipul Maicii Domnului, asemenea și Monahiei Cecilia Moldoveanu, stareța Schitului Găiseni și Părintelui Daniel Preoteasa, custodele Centrului Pastoral-Cultural „Gavril Drugănescu”. Chiriarhul i-a dăruit domnului Mihai Mărgărit, ctitorul acestui sfânt locaș, în semn de aleasă prețuire, o icoană a Maicii Domnului, pictată pe lemn.

Tot ieri, Preasfințitul Părinte Ambrozie a instalat pe monahia Filofteia Plăcintar ca egumenă a Schitului Izvorul Tămăduirii, oferindu-i acesteia o icoană cu chipul Fecioarei Maria.

Construcția noii biserici din lemn, în care astăzi a fost săvârșită, pentru prima oară, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a început în luna ianuarie a acestui an, când a fost așezată piatra de temelia. Biserica are lungimea de 20 m, deschiderea în abside de 11 m, iar înălțimea turlei ajunge la 24 m. Biserica este integrată în ansamblul arhitectural brâncovenesc de la Drugănescu, slujind folosului duhovnicesc al celor care vor participa la toate activitățile pastoral-culturale și misionar-sociale desfășurate în acest cadru cu o încărcătură istorică aparte.

Comentarii Facebook


Știri recente