Târnosirea bisericii românești din Gorneana

Biserica ortodoxă română cu hramul Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din localitatea Gorneana – Serbia de Răsărit a fost târnosită în data de 9 august, cu ocazia serbării primului hram. Târnosirea a fost oficiată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Daniil, Episcop al Daciei Felix, de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului împreună cu un ales sobor de preoți din care a făcut parte Preacucernicul Părinte Petru Hogea, consilier administrativ al protopopiatului, Preacucernicul Părinte Doru Ovidiu Ursu, parohul Gorneanei și Preacucernicul Părinte Florin Petru Papavă, preot misionar al protopopiatului.

La eveniment a fost prezent reprezentantul Ambasadei României din Belgrad, domnul Alexandru Petruț, alte oficialități dar și numeroși credincioși români­­/vlahi din zonă.

Această biserică a fost ridicată de către credincioșii Bisericii Ortodoxe Române din localitate cu ajutorul Secretariatului de Stat pentru Culte din București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…